Toggle navigation

Mendo

Vrtić „Mendo“ u trećem rejonu, u ulici Miloša Ostojina, jedan je od najstarijih vrtića u Vojvodini. Od osnivanja do danas nije menjao svoju namenu. Zgrada je nenamenski građena i tokom godina imala je dosta popravki. Najveća adaptacija objekta vrtića „Mendo“, uz pomoć donacija iz Norveške, bila je devedesetih godina prošlog veka. U vrtiću poludnevnog boravka smeštene su 4 vaspitne grupe na srpskom jeziku koje rade po modelu B.

Zgrada je prostrana, svetla i dobro opremljena didaktičkim materijalom istručnom literaturom. Vrtić poseduje veliko dvorište sa mnoštvom sportskihrekvizita. Uvek je bio vežbaonica Škole za vaspitače, a kasnije Pedagoškeakademije. Ranije iz oblasti metodike razvoja govora, fizičkog i muzičkogvaspitanja, a danas iz matematike. „Mendo“ je prepoznatljiv po razvoju govornog stvaralaštva dece koje je ranije vodila vaspitačica Franciška Vlajnić, a danas Tanja Dimić Stojanov. Poznat je i po muzičkom stvaralaštvu- orkestru i horu kojise proslavio izvođenjem ruskih pesama. Vrtić „Mendo“ se prvi u Kikindi bavio ekološkim aktivnostima.

Deca su zajedno sa vaspitačima sadila mlado voće i povrće u dvorištu vrtića. Kreativno-likovna radionica „Zlatne ruke“ osvojila je brojne nagrade na likovnim konkursima u Odžacima, Skoplju, Ljubljani, Bitolju, Kini i Rumuniji.