Toggle navigation

“Колибрићи” у посети ЗОО врту

Са доласком лепих и топлих дана, малишани вртића „Колибри“ и њихове васпитачице, доживели су једну занимљиву авантуру на Палићу која им је донела велико задовољство, нова знања и лепу успомену након посете ЗОО врту.

Једнодневни излет на Палићу, васпитачи из „Колибрија“ организовали су за децу у сарадњи са њиховим родитељима. Уз добру припрему малишана, 30. маја ујутру све је било спремно да се крене пут Суботице и Палића.

Животиње су једна од омиљених тема за малишане који их често много боље разликују и запамте од одраслих, па још кад су у питању дивље, из далеких земаља, које се виђају само на телевизији, јасно је да је радозналости било на претек. Ваља рећи да је припрема за Зоо врт почела доста раније, у самом вртићу, где су васпитачице, необавезним подсећањем кроз књиге, малишане уводиле у свет дивљих животиња. И ту није крај, „оживљавале“ су се Езопове басне и кратке народне приче о животињама, а успут су се провукла и нека правила, како се треба понашати у Зоо врту.

Шездесетдевет година стара установа на Палићу простире се на десет хектара и располаже са шездесет различитих врста становника, а Палићко језеро једно је од најпознатијих у Србији, чиме је и угођај малишанима био лепши и забавнији.

Зоо врт Палић нуди најширу лепезу карата од групне, преко пензионерске, до породичне за родитеље и сву њихову децу, до најскупље, сезонске, која се издаје на име власника и важи неограничено целе године.

После посете Зоо врту и Палићком језеру, вожњи возићем која је оставила изузетан утисак на децу, и коначно ручку у Вили Викторија, аутобус са децом успаваном од “слатког” умора и васпитачицама, кренуо је назад у Кикинду.

Лепо време пратило је „Колибриће“ током целог боравка, што је пуно допринело и да доживљај излета буде лепши и потпунији.