Малишани подмладили старије суграђане

Афирмисање достојанственог живота старијих суграђана један је од циљева обележавања Међународне недеље старих особа која се наставља након Међународног дана старијих особа, 1. октобра. Малишани и васпитачи спровели су низ активности и програма којима су хтели да скрену пажњу на значај и улогу најстарије популације у нашем граду, а самим тим да покажу бакама и декама да нису сами и да њихови најмлађи суграђани мисле на њих. Припремно-предшколска група из вртића „Полетарац“, посетила је 8. октобра Дом за смештај одраслих и старијих лица „Misericordia“, када су бакама и декама предали поклон-слику урађену батик техником, уз помоћ васпитачица Драгане Станков и Лидије Терек.

Наредног дана, две припремно-предшколске групе из вртића „Бамби“ посетиле су Стари дом геронтолошког центра. Деца предвођена васпитачицама Персидом Јокић и Далиборком Сретеновић, уз рецитале, игроказе и плес, забавили су старије суграђане који су их бодрили аплаузима.

Предшколска установа мислила је и на баке и деке у Новом геронтолошком дому, па су 11. октобра две припремно-предшколске групе вртића „Плави чуперак“ посетиле кориснике ове установе,  а васпитачи Данијела Тамаши, Весна Јовановић, Сандра Ивановић и Ђорђе Зељковић потрудили су се да малишани на најбољи могући начин, уз рецитале, песму и игру, учине Међународну недељу старих особа лепшом и забавнијом.