Toggle navigation

Малишани подмладили старије суграђане

Афирмисање достојанственог живота старијих суграђана један је од циљева обележавања Међународне недеље старих особа која се наставља након Међународног дана старијих особа, 1. октобра. Малишани и васпитачи спровели су низ активности и програма којима су хтели да скрену пажњу на значај и улогу најстарије популације у нашем граду, а самим тим да покажу бакама и декама да нису сами и да њихови најмлађи суграђани мисле на њих. Припремно-предшколска група из вртића „Полетарац“, посетила је 8. октобра Дом за смештај одраслих и старијих лица „Misericordia“, када су бакама и декама предали поклон-слику урађену батик техником, уз помоћ васпитачица Драгане Станков и Лидије Терек.

Наредног дана, две припремно-предшколске групе из вртића „Бамби“ посетиле су Стари дом геронтолошког центра. Деца предвођена васпитачицама Персидом Јокић и Далиборком Сретеновић, уз рецитале, игроказе и плес, забавили су старије суграђане који су их бодрили аплаузима.

Предшколска установа мислила је и на баке и деке у Новом геронтолошком дому, па су 11. октобра две припремно-предшколске групе вртића „Плави чуперак“ посетиле кориснике ове установе,  а васпитачи Данијела Тамаши, Весна Јовановић, Сандра Ивановић и Ђорђе Зељковић потрудили су се да малишани на најбољи могући начин, уз рецитале, песму и игру, учине Међународну недељу старих особа лепшом и забавнијом.