Toggle navigation

Родитељи учили од деце за Дан породице

Монтесори вртић „Пчелица“ обележио је Међународни дан породице активностима у којима су деца била презентатори, а родитељи ученици.

Инспиративне монтесори активности приближавају деци свет кроз игру, па на тај начин учење више личи на играње, тако да деца науче много тога, а да нису ни свесна процеса учења. Један од начина учења је и презентација монтесори активности, али овога пута њиховим родитељима за Међународни дан породице.

Родитељи су с пажњом све посматрали и учули од својих малишна. Било је ово незаборавно дружење деце, родитеља и васпитача, које је тога дана завршено у дворишту вртића „Пчелица“  на један несвакидашњи начин.

Заједничком сарадњом родитеља, деце и васпитача „оживео“ је до тада обичан зид у дворишту вртића. По избору малишана, настао је мурал са мотивима из цртаних филмова. Диносауруси, змајеви, жабе, освежили су целокупан амбијент у којем ће малишани убудуће боравити.

Од лепих тренутака се тешко одвајамо, па је ово хармонично дружење настављено кроз дворишне игре. Деци већ дуго позната игра падобрном, одушевила је родитеље.

На крају дружења, свако је понео кући лепе утиске и једно незаборавно искуство.