Toggle navigation

Спортић

Када говоримо о добробитима вежбања за човеково здравље, можемо да истакнемо два смера: један је унапређење општег здравственог стања, а други је превенција болести.
Од најраније животне доби, задатак физичког вежбања је позитивно деловање на раст и развој организма код детета, као и функционалних способности организма. На тај начин, подстиче се правилно држање тела детета, развијају се хигијенске и прехрамбене навике, али свакако утиче и на унапређење међуљудских односа. Физичко вежбање пружа могућност за развој позитивних друштвених и моралних особна, као што су: тимски рад, солидарност, праведност, одлучност, смелост, упорност, истрајност, дисциплинованост, одговорност, искреност, скромност, оптимизам, поштење, културно понашање, патриотизам…

Због свега набројаног, у Предшколској установи „Драгољуб Удицки“ запослена су два педагога за физичко васпитање и образовање, Душан Попесков и Милош Пејаков.
Обојица су задужена за бригу, унапређење и очување физичког, а самим тим и менталног здравља код деце, водећи се старом латинском пословицом „Mens sana in corpore sano“ или „У здравом телу здрав дух“, јер те две ствари често иду заједно.
Активност „Спортић“ организована је за малишане свих 18 вртића у оквиру ПУ „Драгољуб Удицки“ у различитим данима и терминима:
Распоред одржавања „Спортића“ у вртићу „ПЛАВИ ЧУПЕРАК“:
Одговорно стручно лице – Милош Пекјаков
Активности се реализују ПОНЕДЕЉКОМ и СРЕДОМ, и то:
Од 15.00 до 15.30 сати, млађе групе ( деца из вртића „ПЛАВИ ЧУПЕРАК“ И „КОЛИБРИ“ )
Од 15.45 до 16.15 сати, средње и старије групе ( деца из вртића „ПЛАВИ ЧУПЕРАК“ , „КОЛИБРИ“, „БАМБИ“, „ПЧЕЛИЦА“ И „НАША РАДОСТ“ )
од 16.30 до 17.00 сати ( деца из вртића „ПЛАВИ ЧУПЕРАК“ и „КОЛИБРИ“ )
од 17.30 до 18.00 сати ( деца из вртића „НАША РАДОСТ“, „БАМБИ“, „ПОЛЕТАРАЦ“, „ПЧЕЛИЦА“, „ЛЕПТИРИЋ“ и „ЈЕЖЕВА КУЋИЦА“ )

Распоред одржавања „Спортића „ у вртићу „КОЛИБРИ“:
Уторак
Од 16.30 до 17.00 ( млађа и средња васпитна група )
Од 17.15 до 17.45 ( старије и припремне васпитне групе )
Распоред одржавања „Спортића“ у вртићу „МИКИ“:
Одговорно стручно лице – Милош Пејаков
Активности се реализују УТОРКОМ и ЧЕТВРТКОМ, и то:
Од 15.00 до 15.30 сати млађе групе ( деца из вртића „МИКИ“ и „КОЛИБРИ“ )
Од 15.45 до 16.15 сати средње и старије групе ( „МИКИ“, „НАША РАДОСТ“, „МЕНДО“ и „КОЛИБРИ“ )
од 16.30 до 17.00 ( деца из вртића „МИКИ“ )
од 17.30 до 18.00 ( деца из вртића „НАША РАДОСТ“, „КОЛИБРИ“, „ЛЕПТИРИЋ“ и „ШИЉА“ )
У складу са горе наведеним распоредом за активност “Спортић”, родитељи деце из сеоских вртића (млађе, средње и старије васпитне групе ) могу да се одлуче за одговарајућу васпитну групу и термин у вртићу који им највише одговара!