Toggle navigation

„Шиља“ убедљиво први у такмичењу сакупљања старог папира

Вртић „Шиља“ из Нових Козараца однео је убедљиву победу на петом по реду такмичењу у сакупљању старог папира у организацији компаније ФЦЦ и локалне самоуправе. У кампањи „Чистунко“ учествовали су сви вртићи и школе на територији града и месних заједница, а „Шиљи“ је од свих 18 вртића припало прво место у две категорије такмичења-највише укупно сакупљеног папира  и појединачно, по детету.

Љиљана Ковачевић “Ластавица”; Далиборка Сретеновић “Бамби”; Данијела Васковић “Шиља”

Еколошка свест развија се од малих ногу, како би својим понашањем природи наносили више користи, него штете. Колико је то важно и како се ради, показали су најмлађи из вртића „Шиља“ у Новим Козарцима. Вредно сакупљају папир за рециклажу, и то им не представља никакву обавезу, већ забаву. А кад је тако, ни резултати не изостају.

 -Већ неколико година освајамо прво место у сакупљању старе хартије, и у ту акцију су укључени, поред деце, и њихови родитељи и мештани. То радимо током целе године и зато смо имали овако сјајне резултате. Важно нам је да се деци, али и старијима, подигне свест о очувању и заштити животне средине-каже васпитачица Данијела Васковић.

Од 1. септембра прошле до 31. маја ове године у кампањи је прикупљено више од 5 тона старог папира, а вртић „Шиља“ имао је значајан удео у овој еколошкој акцији, па су тим поводом деци и васпитачицама уручене пригодне награде и захвалнице.  Вредни су били и малишани из других вртића, а деца из „Ластавице“ и „Бамбија“ такође су награђена, јер су остварила запажене резултате на овом такмичењу.

Рециклирањем осигуравамо: очување природе и природних сировина, смањење загађеног ваздуха, воде и земљишта, штедњу скупе енергије и смањење депонијског простора.