Toggle navigation

„Мендо“ Кики у част

Малишани припремно-предшколске групе вртића „Мендо“ учествовали су на манифестацији 13. „Мамутфест“ 6. и 7. септембра у организацији кикиндског Народног музеја и том приликом обогатили своја искуства у бројним активностима поводом Кикиног 23. рођендана.

Деца су погледала изложбу “Скоцкани” чији је организатор Клуб љубитеља Лего коцака, израђивала су честитке за Кикин рођендан, гледала су 3д филм посвећен овој познатој кикиндској мамутици, разгледала су њен скелет унутар музеја и реплику у дворишту Курије и на крају су учествовала на журци која је организована за Кикин рођендан.

Мамутска журка на отвореном одржава се сваке године Кики у част, мамутици старој око пола милиона година која је откривена 2. септембра 1996. године у глинокопу фабрике „Тоза Марковић“. Од тада је постала заштитни знак Кикинде и нашла своје окриље у згради некадашњег Магистрата Великокикиндског диштрикта, данашњем Народном музеју. У част чувеном кикиндском мамуту, током године организују се различити програми и изложбе, међу којима је и „Мамутфест“.