Toggle navigation

Мендо

Вртић „Мендо“ у трећем рејону, у улици Милоша Остојина, један је од најстаријих вртића у Војводини. Од оснивања до данас није мењао своју намену. Зграда је ненаменски грађена и током година имала је доста поправки. Највећа адаптација објекта вртића „Мендо“, уз помоћ донација из Норвешке, била је деведесетих година прошлог века. У вртићу полудневног боравка смештене су 4 васпитне групе на српском језику које раде по моделу Б.

Зграда је пространа, светла и добро опремљена дидактичким материјалом истручном литературом. Вртић поседује велико двориште са мноштвом спортскихреквизита. Увек је био вежбаоница Школе за васпитаче, а касније Педагошкеакадемије. Раније из области методике развоја говора, физичког и музичкогваспитања, а данас из математике. „Мендо“ је препознатљив по развоју говорног стваралаштва деце које је раније водила васпитачица Францишка Влајнић, а данас Тања Димић Стојанов. Познат је и по музичком стваралаштву- оркестру и хору којисе прославио извођењем руских песама. Вртић „Мендо“ се први у Кикинди бавио еколошким активностима.

Деца су заједно са васпитачима садила младо воће и поврће у дворишту вртића. Креативно-ликовна радионица „Златне руке“ освојила је бројне награде на ликовним конкурсима у Оџацима, Скопљу, Љубљани, Битољу, Кини и Румунији.