Toggle navigation

Плави чуперак

Вртић „Плави чуперак“ почео је са радом 1. октобра 1987. године. Налази се уцентру града, близу воденог комплекса Старо језеро. Ово је наменски грађен вртић за око 210 деце. Овај објекат има приземље, спрат, две трпезарије, салу за физичко васпитање, кухињу, вешерај, котларницу, пространо двориште, девет тераса, две изолационе собе и две канцеларије, као и простор за ликовне активности. Како су временом потребе за смештај деце бивале много веће, убрзо је простор предвиђен за ликовне активности адаптиран у радну собу. Током година рађене су још неке адаптације.

У оквиру објекта направљен је и музички студио за потребе хора „Чуперак“ који успешно води Светлана Милић која је на дужност директорице ПУ„Драгољуб Удицки“ ступила почетком 2018. године. У овом студију снимљене су бројне музичке нумере.

Простор вртића је максимално искоришћен, а „Плави чуперак“ је увек био дежуран током распуста и празника. Током година васпитачице и деца представили су свој рад на разним смотрама, манифестацијама и завршним приредбама. Од 10 васпитних група целодневног боравка ( 3 јаслене и 7 од 3 до 7 година), скоро све раде по моделу А, а само једна по моделу Б.