Toggle navigation

Пчелица

Вртић „Пчелица“ налази се у другом рејону у згради која је изграђена 1953. године. 1968. године у вртићу су постојале 3 васпитне групе ( 2 на српском и 1 на мађарском језику). Тада је основана још једна васпитна група на спском језику која се одржала до данас. Објекат садржи две собе-по једну већу и мању.

Вртић данас има 3 васпитне групе-2 полудневног боравка на српском језику и једну двојезичну (мађарско-српки), док је једна са целодневним боравком на српском. Васпитачи код деце развијају склоности ка екологији, музичкој и ликовној уметности. Вртић „Пчелица“ једини је објекат у Предшколској установи „Драгољуб Удицки“ у којем је 2017. године заживео први Монтесори образовни пројекат који има за циљ да програмом припреми дете за обавезе које га очекују у будућој школи.

Монтесори програмом предвиђено је да деца, уз помоћ сертификованих васпитача, уче основне животне навике, од везивања пертли па до уређивања башти и тераса. Две васпитне групе полудневног боравка похађа укупно 50 малишана узраста од три до шест година. Родоначелница овог пројекта је Марија Монтесори, италијанска лекарка и образовна радница. Монтесори представља целовит и оригинални васпитно-образовни систем, који наглашава значај самоактивности детета и индивидуални темпо развоја путем јединствене технике учења. Начин рада са децом и дидактичка средства помажу да се код малишана развија индивидуалност и унутрашње задовољство постигнутим резултатима. Два сертификована васпитача за Монтесори пројекат су Александра Лудајић и Бранислава Гецић, као и педагог Роберт Вуњак.