Toggle navigation

Правилно скидање рукавица

Када дође време да ваше једнократне рукавице скинете, почните тако што ухватите једну рукавицу код зглоба и свучете је са руке окрећући унутрашњу страну споља, тако да спољашња контаминирана површина остане унутра. Држите скинуту рукавицу у руци на којој се још увек налази друга рукавица. Увуците два прста слободне руке између зглоба и преостале рукавице. Свуците преосталу рукавицу на исти начин, окрећући унутрашњу страну споља тако да обухватите и рукавицу коју већ држите у руци.
Коришћене једнократне рукавице немојте дезинфиковати и поново користити. Одложите их у канту за смеће са поклопцем. Након скидања рукавица, обавите неопходну хигијену руку.

Важно: само ношење маске и рукавица нису довољни да вас заштите од инфекције током епидемије. Потребно је придржавати се и других препоручених мера: држање одстојања од 2 метра од других особа, избегавање блиских контаката са другим људима, смањење времена које морате провести ван куће, брза пријава надлежним здравственим службама уколико код себе приметите симптоме вируса, као и поштовање периода самоизолације, ако су такве мере изречене.