Toggle navigation

Полетарац

Вртић који се налази у четвртом рејону похађале су генерације деце у такозваном забавишном облику рада. Због престанка интересовања родитеља за овај начин васпитне едукације, неколико година присутан је само целодневни облик рада.

Увртићу се посебно негује говорно стваралаштво и ликовно васпитање при чему се нарочита пажња посвећује откривању младих талената. Малишани у оквиру додатне активности „Сликаоница-цртаоница“ освајају бројне ликовне награде на конкурсима у Португалији, Русији, Пољској, Јапану, на Дечијем октобарском салонуу Београду, Змајевим дечијим играма и другим конкурсима. Вртић има одличну сарадњу са Геронтолошким центром, основним школама и институцијама културе.

Дуго година „Полетарац“ је вежбаоница за математику, музичко, ликовно васпитање и развој околине. Уз вишегодишње неговање традиције и обичаја нашег краја, малишани су учесници и традиционалне „Страшијаде“ (екипно такмичење у прављењу страшила представља јединствену манифестацију тог типа у региону) у Новом Саду. Све 4 васпитне групе у целодневном боравку раде по моделу Б.