Toggle navigation

Најлепши део „Дана лудаје“: Карневалска поворка малишана

Река маскираних  предшколаца ставила је осмех на лице свима који су посетили Кикинду на 34. манифестацији „Дани лудаје“. Карневалска поворка малишана засјала је у пуном сјају и завладала центром града 21. септембра. Кулминација карневала предшколаца одиграла се у дворишту Курије на великој дечијој журци-„Киндербалу“.

Већ традиционално, прве кораке поворке направили су кикиндски гимназијалци, бубњари и штулаши. У осунчаној и непрегледној колони 500 деце могли су се видети индијанци, каубоји, мађионичари, рајске птице, гусари, принцезе, краљеви и бројни најневероватнији ликови из свакодневног живота. И сви су били маскирани у помно осмишљене маштовите костиме од плодова јесени у које су уткани сати љубави и труда деце и њихових родитеља. У креацијама од кукуруза, кестења, сунцокрета, лудаје, предшколци су и ове године улепшала манифестацију славећи надалеко познату лудају и почетак јесени, док су их путем бодрили бројни проматрачи у публици.

Био је ово прави празник за очи и уши који је настављен у дворишту Курије, уз песму и игру дечијег хора „Чуперак“ и свих малишана на јединственој журци названој „Киндербал“.

„Дани лудаје“ почели су 19. септембра, такође најавом деце из кикиндских вртића, али у бајковитој кочији у облику бундеве која је уз коњски кас прошла централним градским улицама.

  • "Пчелица"