Toggle navigation

Сребро на Међународном сајму образовања

Предшколска установа „Драгољуб Удицки“ добитник је сребрне медаље на 14. Међународном сајму образовања „Путокази“ који се у хали „Мастер“ Новосадског сајма одржао од 7. до 9. марта. Сајам је посетило 35.000 грађана.

Промоција образовања за све и афирмација доживотног образовања, основни су циљеви Међународног сајма образовања „Путокази”, као и представљање око 500 образовних профила. Првог дана Сајма, 7. марта, у оквиру „Међународног кутка” своју понуду образовних профила први пут представило је 18 факултета и средњих школа из Швајцарске, Велике Британије, Немачке, Канаде, Шпаније, Словеније и Словачке. Први пут представило се и предшколско образовање из Кикинде, а узимајући у  обзир да Сајам има међународни карактер, добијено признање и сребрна медаља за запослене у кикиндској предшколкој установи има још већи значај.

-Конкуренција је била заиста велика, учествовали су вртићи из земље и иностранства, а за наш рад пресудни су били параметри при оцењивању: промоција и представљање предшколске установе, успех, учествовање и организовање манифестација, сарадња са локалном заједницом, са институцијама у земљи и иностранству, хуманитарне, еколошке и спортске активности. У обзир је ушло и екстерно деловање за које смо прошле године добили највишу оцену за рад-четворку-истакла је директорица Предшкослке установе „Драгољуб Удицки“, Светлана Милић.

На 14. Међународном сајму образовања наступиле су и новосадске средње школе, сви факултети Универзитета у Новом Саду са три научна института, као и средње и високе школе и факултети приватног и државног сектора из целе Србије. Њихова понуда употпуњена је наступом излагача из Хрватске, Републике Српске и Русије. После више година, образовне институције представили су и Министарство одбране и Министарство унутрашњих послова.