Toggle navigation

„Осмехни се здраво“ у вртићима

Тематским родитељским састанцима под називом “Осмехни се здраво”, у вртићима “Плави чуперак”, “Полетарац” и “Наша радост”, родитељима је представљен значај очувања здравља зуба деце и технике њиховог правилног четкања. У сарадњи са Домом здравља Кикинда, родитељима су се обратили предавачи др Дарио Петрић – стоматолог и Оливера Попов Вучковић – струковна медицинска сестра, који су указали на важне кораке од малих ногу.

-Док дете не започне само да пере зубе, за то се морају побринути родитељи. Рано стварање позитивних навика и информисање о значају свакодневне хигијене за очување здравља зуба, знатно ће умањити могућност настанка обољења десни изуба. Дете ће кроз цео живот неговати навике створене у породици и корачати кроз живот са лепим и здравим осмехом на лицу, биле су неке од порука родитељима на тематским родитељским састанцима.

Предшколска установа „Драгољуб Удицки“ спроводи континуирану едукацију међу децом старијег и приправног узраста у вртићима о значају свакодневне хигијене и правилном четкању зуба, рекла је за сајт Гордана Драгићевић Палатинуш, медицинска сестра на превентивној здравственој заштити у предшколској установи.