Toggle navigation

Саобраћајне активности у вртићу „Мендо“

Деца из вртића „Мендо“ велико интересовање показала су за нова сазнања о саобраћају.

Учила су о правилима на раскрсници, семафору, саобраћајним знацима, регулисању саобраћаја и опасностима којима могу да буду изложени на путу.

Девојчица Мирјана учествовала је на градској смотри „Шта знаш у саобраћају“ одржаној на саобраћајном полигону у вртићу „Плави чуперак“ и у категорији припремног предшколског узраста освојила  треће место у вожњи бицикла. Успех су јој честитали и њени другари у групи.

Вртић је посетио саобраћајац Предраг из Одељења саобраћајне полиције у Кикинди који је причао деци о саобраћају, упознао их са дужностима саобраћајца, али и упозорио на шта све морају да обрате пажњу како би били безбедни у сваком тренутку.

Он је на саобраћајном полигону у дворишту вртића малишанима на практичан начин показао правила понашања учесника у саобраћају на раскрсници. Деца су возила своје бицикле , тротинете и мале тракторе и учила о правилној вожњи. У оквиру саобраћајних активности, малишани су на плочнику вртића цртали кредама у боји саобраћајна средства, а дрвеним бојама и фломастерима обрадили су тему „Чаробни аутобус“.  Саобраћајне активности, уоквирили су прављењем семафора од папира.