Toggle navigation

Деца из вртића „Пчелица“ у посети стоматолошкој ординацији

Деца и васпитачи из вртића „Пчелица“ били су гости стоматолошке ординације „Др Стојков“. Тата, деда и бака девојчице Соње су стоматолози и врло радо су угостили њене другаре из вртића, упознали их с позивом стоматолога, изгледом стоматолошке ординације, опремом и инструментима за рад.

Др Стојков љубазно је објаснила малим предшколцима како се перу зуби и чему служе радни инструменти, а нестрпљиви малишани, ослобођени страха, радо су седали на зубарску столицу и радознало постављали питања.

Деца су с пажњом слушала савете зубара и напустила орданацију богатија за још једно драгоцено искуство. Малишани предшколског узраста, стоматолога би требало да посећују на сваких 3 до 4 месеца, објашњавају стоматолози, и додају да су најчешће зубарске интервенције које се раде код деце тог узраста, пломбирање и вађење млечних зуба.

Из вртића „Пчелица“ наводе да у оквиру практичног рада сарадње с породицом, практикују да децу упознају са новим професијама, а да је посета зубару само једна у низу. Васпитачице су поручиле да су групне посете значајне, јер се малишани на тај начин пре ослободе од страха од стоматолога.

За успомену на ово занимљиво и едукативно дружење, деца су зубарима поклонила захвалницу.