Toggle navigation

„Књига о џунгли“ поучна представа у „Јежевој кућици“

Луткарска представа „Књига о џунгли“ приређена је за малишане у вртићу „Јежева кућица“ у Банатској Тополи. Едукативна и поучна, „Књига о џунгли“ држала је дечију пажњу пуних сат времена.

Представа за децу рађена је по мотивима прича Радјарда Киплинга, а деца су уживала  у невероватним догодовштинама главног јунака. Кроз познату причу о Моглију, дечаку кога у џунгли проналази и одгаја чопор вукова, преиспитују се проблеми савременог друштва, као што су питања прихватања различитости, расизма и укључивања деце различитог порекла у ширу заједницу.

Ликови животиња представљени су помоћу лутака које анимирају глумци, а глумац у улози Моглија кроз стилизацију покрета парира луткама. На овај начин јасно се истиче тема различитости.

Ово је прича о детету које се разликује од осталих. Дечак Могли, кога су одгајили вукови, вољен је и прихваћен међу животињама, до повратка страшног тигра из људског заробљеништа. Иако схвата да не припада ни једној животињској врсти, међу њима налази пријатеље, који му помажу да победи Шир Кана и протера га из џунгле. Ова представа промовише толеранцију и помаже деци да нађу своје место у заједници вршњака, која може бити окрутна и дивља као права џунгла.