Toggle navigation

Малишани уче о традицији културе и обичаја

Деца из вртића „Плави чуперак“ и „Мики“, посетила су интерактивну радионицу посвећену традиционалним инструментима, маскама, народним играма и песмама.

У дворишту Народног музеја у Кикинди одиграо се прави фестивал традиције културе и обичаја. Наиме, у организацији Високе школе струковних студија за образовање васпитача, одржана је интерактивна радионица под називом „Традиционалне народне игре и песме, инструменти и маске и њихова практична примена у раду са децом предшколског узраста.“

Да је за децу веома важно да од малих ногу науче шта je српскa традиција, показало је и велико интересовање малишана из вртића „Плави чуперак“ и „Мики“ која су путем интерактивног рада с великим интересовањем учила песме и игре из наших крајева, упознавала се са традиционалним народним инструментима попут гајди и учествовала у радионицама у оквиру ликовних стваралачких активности, као што је израда маски.

Помоћу ове креативне радионице успостављена је важна корелација између три васпитно-образовне области: ликовне, музичке и упознавање околине, а све у циљу развијања сазнајних, моторичких и креативних потенцијала код деце. Професори и студенти Високе школе струковних студија за образовање васпитача, са пуно стрпљења и пажње преносили су деци неопходно знање о традиционалним инструментима, маскама, народним играма и песмама. У дворишту Народног музеја, малишани су могли да cе забаве кроз традиционалну дечију игру познату као „школице“.