Toggle navigation

Предшколци промовисали “Дане лудаје”

Пре него што најаве традационалну манифестацију „Дани лудаје“ у свом граду Кикинди, малишани Предшколске установе „Драгољуб Удицки“ имају одговоран и тежак задатак-промоцију у градовима Србије, али и суседне Румуније. Десетак  дана пре „Дана лудаје“, костимирани предшколци зову у госте грађане Београда, Зрењанина, Новог Сада, Темишвара…

Тако су најмлађи Кикинђани из вртића „Колибри“, уз звуке добоша и познатог промотера Страхињу Милића, своје завидно маркетиншко умеће показали у Кнез Михаиловој улици у Београду 11. септембра, на одушевљење пролазника који су са великом пажњом слушали и гледали шта им то поручују деца са севера Баната.

Уз промоцију укуса неодољивих пита од лудаје, наредног дана у госте су позвали Зрењанинце и Новосађане, а 14. септембра и грађане Темишвара у Румунији. Највећу гостинску собу Европе, како Кикинђани зову свој град током манифестације, посетило је чак 19.000 Румуна, што представља својеврсни рекорд по броју посета наших првих суседа.

Можемо само скромно да констатујемо да су наши намлађи и најслађи промотери „Дана лудаје“ одлично обавили свој задатак. Потребно је посебно издвојити ангажовање хора „Чуперак“ и децу из вртића „Плави чуперак“, певачку групу „Мелизми“, васпитачице Данијелу Тамаши, Весну Јовановић, Милану Демић, директорицу Светлану Милић, као и Сашу Танацкова из Градске управе, без којих промоција „Дана лудаје“ не би била толико успешна.